Η TEMOT International είναι ένα κορυφαίο δίκτυο στρατηγικής αξίας που δραστηριοποιείται στην αυτοκινητοβιομηχανία, με επίκεντρο τα επιβατικά αυτοκίνητα και τα επαγγελματικά οχήματα. Η έδρα της βρίσκεται κοντά στο Ντίσελντορφ στη Γερμανία. Ιδρύθηκε το 1994 από 5 ευρωπαϊκές εταιρείες και από τότε επεκτείνεται συνεχώς σε όλο τον κόσμο. Σήμερα αποτελείται από 105 μετόχους που προέρχονται από 100 χώρες, παράγοντας συνολικά έσοδα άνω των 16 δις ευρώ, απασχολώντας άμεσα περισσότερους από 35.000 ανθρώπους και διατηρώντας άμεσες ή έμμεσες συνεργασίες με 20.000 εταιρείες του μηχανοκίνητου χώρου. Οι μέτοχοι της TEMOT International είναι οι κορυφαίοι διανομείς αποθηκών, οι φορείς εκμετάλλευσης ηλεκτρονικού εμπορίου και οι εταιρείες από διάφορους τομείς του χώρου των ανταλλακτικών aftermarket. Εξυπηρετούν κυρίως συνεργεία, τεχνίτες αλλά και καταναλωτές και παρέχουν μια ολοκληρωμένη γκάμα προϊόντων, υπηρεσιών, συστημάτων και concepts. Η επιδίωξη της TEMOT International είναι να προσδώσει αξία και ποιότητα στην αγορά ανταλλακτικών αυτοκινήτων παρέχοντας υψηλού επιπέδου δικτύωση, τεχνολογικές λύσεις αλλά και όλα τα εργαλεία για να είναι επιτυχημένες οι εταιρείες του κλάδου.

Σήμερα το Δίκτυο Εμπορικών Οχημάτων TEMOT, στο οποίο συμμετέχει η Αιγιαλείδης  Α.Ε. από το 2016, αποτελείται από 61 μετόχους που δραστηριοποιούνται σε όλο τον κόσμο. Ανήκει ήδη στα ισχυρότερα δίκτυα ανά τον κόσμο και εξακολουθεί να επεκτείνεται.

Webp.net-resizeimage

Σύμφωνα με τον Thomas Kobudzinski, Αντιπρόεδρο της TEMOT και Επικεφαλής της Επιχειρηματικής Μονάδας Εμπορικών Οχημάτων (CV), “η TEMOT International εντόπισε πολύ νωρίς το δυναμικό της αγοράς επαγγελματικών οχημάτων, οδηγώντας στην ανάπτυξη ξεχωριστής επιχειρηματικής μονάδας για φορτηγά, ρυμουλκούμενα και λεωφορεία καλύπτοντας τις απαιτήσεις της αλυσίδας εφοδιασμού σε αυτόν τον δύσκολο τομέα. Από έτος σε έτος, η Συνάντηση Κορυφής Προμηθευτών Επαγγελματικού Οχήματος, έχει προσελκύσει όλο και περισσότερους συμμετέχοντες. Αυτό επιβεβαίωσε και την πεποίθηση μας ότι η αγορά δεν διέθετε τέτοιες πλατφόρμες δικτύωσης και ότι το εγχείρημα μας δημιουργεί αξία και επιχειρηματικές ευκαιρίες για όλους τους εμπλεκόμενους. Προς όφελος των μετόχων μας και των προμηθευτών, δεσμευόμαστε να στηρίξουμε το concept μας και να το αναπτύξουμε περαιτέρω».